Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Планував організувати канал переміщення психотропів до рф через кордон на Сумщині – повідомлено про підозру експравоохоронцю

12.04.2023

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому правоохоронцю, який намагався організувати контрабанду психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15/ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 305 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, який проживає в Києві, планував на постійній основі переміщати через кордон України на Сумщині поза митним контролем на територію російської федерації особливо небезпечну психотропну речовину – мефедрон. До контрабандного переміщення психотропів фігурант залучив жителя прикордоння Сумщини.

У ході спецоперації правоохоронці запобігли створенню контрабандного каналу та вилучили майже 3,5 кг психотропної речовини, яку вони планували незаконно переправити через кодон та передати спільникам з росії. На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування здійснюється Управлінням Служби безпеки України за процесуального керівництва прокуратури.

кількість переглядів: 1023