Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Організували незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон – у Сумах повідомлено про підозру двом чоловікам

02.05.2023

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, достовірно знаючи, що у зв’язку із військовою агресією та введенням воєнного стану пункти пропуску через державний кордон України тимчасово закриті, підозрювані вирішили організувати незаконне переправлення осіб на територію російської федерації. Для перетину лінії державного кордону вони обрали один із міжнародних пунктів пропуску в Сумському районі, де через систематичні обстріли відсутні прикордонники та інші правоохоронці.

Бажаючих виїхати на територію країни-агресора чоловіки підшукували через мережу Інтернет. Свої послуги вони оцінювали в 4 тис. 300 доларів США. Щоб уникнути викриття, підозрювані спілкувались з клієнтами виключно через месенджери та декілька разів на шляху до лінії кодону змінювали транспортні засоби.

Такі засоби конспірації не допомогли підозрюваним залишитись непокараними. Правоохоронці затримали їх 29 квітня 2023 року поблизу кордону під час спроби переправити на територію російської федерації 25-річного юнака.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою 80 тис грн застави для одного та 160 тис. грн для іншого.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії з 5 прикордонним загоном (м. Суми) та Управлінням Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 991