Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Організував канал переправлення людей через кордон до рф – на Сумщині повідомлено про підозру співробітнику прикордонної служби

04.05.2023

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру техніку-інспектору Державної прикордонної служби України, який організували незаконне переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, правоохоронець під час війни вирішив збагатитись на переправленні осіб до російської федерації, оскільки знав місцевість та графік служби прикордонних нарядів поблизу Глухова Сумської області. Бажаючих виїхати до росії він підшукував у мережі Інтернет, спілкувався з ними виключно за допомогою менсенджерів, послуги з переправлення через кордон оцінював у 1,5 тис. доларів США з особи. Більш того, протиправною діяльністю правоохоронець займався разом із чотирма спільниками.

Злочинну діяльність групи осіб припинено 12 листопада 2022 року під час спроби переправити через кордон 7 осіб. До цього також було задокументовано декілька фактів незаконного переправлення осіб. Стосовно чотирьох спільників правоохоронця до суду вже направлено обвинувальний акт

Досудове розслідування здійснювалось слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, у взаємодії зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Сумській та Державної прикордонної служби під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 905