Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині секретар міської ради підозрюється в незаконному звільненні працівника через політичні переконання

12.11.2018

Прокуратурою Сумської області в понеділок, 12 листопада 2018 року, секретаря міської ради повідомлено про підозру в незаконному звільненні працівника через політичні переконання.

У ході слідства, проведеного слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області, встановлено, що секретар міської ради в присутності інших осіб систематично погрожувала звільненням начальникові управління праці та соціального захисту населення, яка також є депутатом міської ради з іншої партії, якщо вона при прийнятті рішень на сесіях не буде голосувати одностайно з міським головою. Коли ж депутат не дослухалась до «порад», то секретар міської ради під час виконання обов’язків міського голови звільнила її із займаної посади нібито через одноразове грубе порушення трудових обов’язків.

У подальшому депутат оскаржила своє звільнення в суді. Рішенням першої та апеляційної інстанцій розпорядження виконувача обов’язків міського голови про звільнення начальника управління соціального захисту населення визнано протиправним та скасовано. Відтак співробітницю поновлено на посаді, водночас прийнято рішення стягнути з секретаря міської ради 30 тис 888 грн на користь депутата за час вимушеного прогулу.

Досудовим слідством здобуто достатньо доказів того, що рішення секретаря міської ради про звільнення начальника управління є умисним та прийнятим через політичні переконання потерпілої під час виконання повноважень депутата місцевої ради.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 1 ст. 172 (незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів) та ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх політичних переконань, вчинені службовою особою) КК України. Наразі вирішується питання про відсторонення секретаря міської ради від займаної посади.

Довідково: підозрюваній загрожує штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

кількість переглядів: 1850