Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині затримано двох працівників поліції, які вимагали у підприємця 60 тис грн хабаря

27.10.2020

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди заступником начальника та начальником карного розшуку одного з відділень поліції області (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронці вимагали грошові кошти від підприємця, який займався лісозаготівлею та реалізацією деревини за нестворення перешкод у господарській діяльності. Загалом співробітники поліції мали на меті отримати від підприємця кошти в сумі близько 60 тис. грн.

У вівторок, 27 жовтня 2020 року, обох поліцейських затримано під час одержання частини неправомірної вигоди в розмірі 17,5 тис. грн. Наразі тривають першочергові слідчі дії, затриманим в порядку ст. 208 КПК України готуються повідомлення про підозру та вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посад.

Протиправну діяльність поліцейських припинено слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, за матеріалами управління СБУ в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 905