Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині шляхом таємного голосування обрано 15 делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів, яка є найвищим органом прокурорського самоврядування

26.07.2021

На виконання вимог Закону України «Про прокуратуру» відповідно до наказу Генерального прокурора від 19 липня 2021 року № 237 всеукраїнська конференція прокурорів відбудеться 27-28 серпня 2021 року. Відтак 26 липня 2021 року на Сумщині шляхом таємного голосування обрано 15 делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів, яка є найвищим органом прокурорського самоврядування.

Так, колектив Сумської обласної прокуратури обрав трьох делегатів – керівника прокуратури Олексія Тубельця, прокурорів відділів Сергія Бондаренка та Максима Мостового.

В окружних прокуратурах обрано по 2 делегати. Від окружної прокуратури міста Суми – керівник прокуратури Андрій Кузьмін та прокурор прокуратури Андрій Зражевський. Від Сумської окружної прокуратури – прокурори прокуратури Ксенія Кононенко та Дар’я Гайдукова. Від Конотопської окружної прокуратури – керівник прокуратури Олександр Ковтун та прокурор прокуратури Сергій Тищенко. Від Охтирської окружної прокуратури – прокурор прокуратури Дмитро Заяц та начальник Великописарівського відділу Олексій Скоромний. Від Роменської окружної прокуратури – заступник керівника Ігор Ступник та прокурор прокуратури Костянтин Яковенко. Від Шосткинської окружної прокуратури – керівник прокуратури Андрій Байдак та прокурор прокуратури Андрій Андрієвський.

Серед питань, які виносяться на розгляд конференції, зокрема обрання 11 членів Ради прокурорів України та 5 членів відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження. Це два незалежних від керівництва прокуратури органи прокурорського самоврядування, які наділені значними повноваженнями.

кількість переглядів: 810