Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині судитимуть водія, порушення ПДР якого призвело до загибелі двох осіб

05.08.2021

Роменською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 46-річного чоловіка, порушення ПДР якого призвело до загибелі двох осіб.

Подія сталась поблизу с. Хмелівка Роменського району 22 травня 2021 року. Керуючи трактором, до якого була прикріплена сівалка, водій рухався по автодорозі «Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин». При цьому трактор рухався в темну пору доби без супроводу автомобіля прикриття, а сільськогосподарська техніка, ширина якої перевищувала 2,6 м, не була обладнана відповідним знаком та не мала габаритних вогнів. Оскільки техніка частково зайняла смугу зустрічного руху, відбулось зіткнення із автомобілем, який рухався назустріч. Унаслідок ДТП на місці події загинув 25-річний водій легковика та 18-річна пасажирка. Іще одна пасажирка отримала легкі тілесні ушкодження.

Дії обвинуваченого кваліфіковано ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кількох осіб) КК України. Санкція передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

кількість переглядів: 608