Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині судитимуть двох наркоторгівців, в яких вилучено понад 300 пігулок наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів

27.08.2021

Конотопською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який займався незаконним обігом наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів, отриманих шахрайським шляхом (ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 307, ч. 1, 2 ст. 308 та ч. 1 ст. 321 КК України). Судитимуть також його спільника, який реалізовував наркотики (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, пігулки обвинувачений отримував шахрайським шляхом. Зокрема він стояв на обліку одночасно в шести столичних медичних центрах як наркозалежна особа, яка потребує замісної підтримуючої терапії. Відтак за рецептами отримував медичні препарати, які особисто або за допомогою спільника реалізовував відповідним особам.

Протиправну діяльність вказаних осіб припинено 10 червня 2021 року. Одного з них затримали під час збуту «Метадону». Інший у цей час займався розфасовкою наркотиків для продажу. Під час обшуку за місцем проживання затриманих виявлено та вилучено 160 пігулок наркотичного засобу «Метадон», 144 пігулки «Димедролу», 130 гр макової соломки, листки призначення наркотичних засобів та понад 5 тис. доларів США.

Досудове розслідування проведено слідчими відділення поліції № 1 (м. Кролевець) Конотопського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

        

кількість переглядів: 541