Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Незаконне виділення землі зі збитками в 2 млн грн – ексдепутат сільської ради з Сумщини підозрюється в підробці рішення сесії та службовій недбалості

01.09.2021

За процесуального керівництва Шосткинської окружної прокуратури 31 серпня 2021 року повідомлено про підозру колишньому депутатові однієї з сільських рад Шосткинського  району за фактом підробки документів та службової недбалості зі збитками державі в розмірі майже 2 млн грн. (ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи головою постійної комісії сільської ради, підробив рішення сесії, на підставі якого у 2020 році 33 особи набули права приватної власності на земельні ділянки державної форми власності. Такими протиправними діями підозрюваний завдав шкоду державним інтересам на загальну суму 1 млн 955 тис. грн.

Досудове розслідування проведено слідчими Шосткинського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 626