Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Використання водних ресурсів зі збитками державі в 2,3 млн грн – на Сумщині судитимуть директора комунального підприємства

07.09.2021

Сумською окружною прокуратурою затверджено та 3 вересня 2021 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Сумського району, який також є депутатом міської ради, неналежне виконання службових обов'язків якого при використанні водних ресурсів завдало збитки державі в розмірі 2,3 млн грн (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, достовірно знаючи про відсутність дозволу на спеціальне водокористування та користування надрами, керівник підприємства не переоформив документацію, відтак у період з січня 2018 року по червень 2019 підприємство здійснювало забір підземних вод без необхідних дозволів. Внаслідок самовільного використання водних ресурсів державі спричинено 2,3 млн грн збитків.

Досудове розслідування проведено слідчим відділом Сумського районного управління поліції за матеріалами сектору захисту інтересів суспільства і держави кримінальної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 555