Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Незаконне виділення землі зі збитками в 2 млн грн – на Сумщині судитимуть екссекретаря сільської ради

09.09.2021

Шосткинською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно на даний час вже колишнього секретаря сільської ради, службова недбалість та внесення до офіційних документів неправдивих відомостей якої спричинило шкоду інтересам держави на загальну суму майже 2 млн грн (ч. 2 ст. 367 та ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, обвинувачена після припинення повноважень сільського голови з серпня 2018 року по грудень 2020 року виконувала його обов’язки. Відтак, секретар сільської ради, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, підробила рішення сесій, після чого 33 особи набули права приватної власності на земельні ділянки. Такі протиправні дії секретаря сільської ради спричинили тяжкі наслідки інтересам держави на загальну суму майже 2 млн грн.

Досудове розслідування проведено слідчими Шосткинського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 598