Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

У прокуратурі відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Сумської області щодо запобігання і протидії корупції

15.09.2021

Під головуванням керівника Сумської обласної прокуратури Олексія Тубельця 15 вересня 2021 року відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Сумської області щодо запобігання і протидії корупції.

         У роботі наради взяли участь начальник ГУНП в Сумській області Олександр Анохін, начальник УСБУ в Сумській області Руслан Григоренко, директор ТУДБР, розташованого у м. Полтаві, Денис Маньковський, заступник начальника УСР в Сумській області Андрій Лоза, заступник начальника СУДВБ Національної поліції України Роман Кравченко, начальник Управління патрульної поліції в Сумській області Олексій Калюжний, завідувач Сумського НДЕКЦ МВС України Роман Радченко.

Відкриваючи засідання наради, Олексій Тубелець зазначив, що корупція на сьогодні становить одну з центральних загроз національній безпеці України, адже вона підриває довіру до органів влади, ускладнює економічний розвиток країни, руйнує правові та соціальні засади життєдіяльності суспільства, створює негативний імідж України на міжнародній арені. Відтак необхідно вжити додаткових скоординованих заходів з протидії насамперед тяжким та особливо тяжким корупційним кримінальним правопорушенням. Пріоритетним є виявлення та розслідування актуальних та резонансних корупційних кримінальних проваджень, вчинених службовими особами, викриття корупційних діянь у сфері земельних правовідносин. Додаткової уваги потребують питання виявлення та розкриття корупційних кримінальних правопорушень у сфері охорони дитинства, зокрема під час освоєння бюджетних коштів, що спрямовуються на будівництво чи реконструкцію освітніх закладів.

За результатами проведеної координаційної наради заплановано виконання спільних заходів.

кількість переглядів: 731