Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Використання злочинного впливу та примушування до виконання зобов'язань –судитимуть одного із координаторів злочинної діяльності Сумщини

17.09.2021

Сумською обласною прокуратурою 16 вересня 2021 року затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно кримінального авторитета, який використовував злочинний впливу та примушував особу до виконання зобов'язань (ч. 1 ст. 355та ч. 1 ст. 255-1 КК України).

За даними слідства, обвинувачений підтримував зв’язки з представниками криміналітету, організовував виконання злочинів та був причетний до розподілу коштів, отриманих від протиправної діяльності. До нього звернувся місцевий житель за допомогою. Він розповів, що придбав у знайомої дороговартісний товар, однак через деякий час вирішив повернути його жінці, натомість забрати свої кошти. Жінка категорично відмовилась на такий обмін.

Відтак у «вирішення» конфліктної ситуації втрутився підозрюваний. Щоб змусити жінку виконати вимоги, він декілька разів телефонував їй та, погрожуючи застосуванням фізичного насильства, вимагав повернути готівку.

Чоловіка, який звертався за злочинним впливом, 4 лютого 2021 року засуджено до 3 років позбавлення волі. Оскільки він визнав свою провину, його звільнено від відбування покарання, встановивши іспитовий строк на 1 рік.

Протиправну діяльність осіб припинено за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області слідчими Слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 612