Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За збут підроблених доларів США в особливо великому розмірі судитимуть сумчанина

21.09.2021

Окружною прокуратурою міста Суми затверджено та 17 вересня 2021 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який за попередньою змовою зі спільниками займався незаконним обігом підробленої іноземної валюти в особливо великому розмірі (ч. 2 та ч. 3 ст. 199 КК України).

За даними слідства, обвинувачений від спільників отримував фальшиві кошти високої якості, які в подальшому реалізовував по всій території України. Підроблені 100 доларів США він продавав за 37 доларів США справжніх. Затримали чоловіка 14 червня 2021 року під час збуту фальшивих коштів у сумі 10 тис. доларів США. Під час обшуку в транспортному засобі затриманого та за місцем його проживання виявлено та вилучено іще 25300 підроблених доларів США.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Сумського районного управління поліції за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури. На даний час особи спільників обвинуваченого встановлюються.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
 

 

 

кількість переглядів: 716