Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Ювенальні прокурори Сумщини ознайомили учнів з Конвенцією ОООН про права дитини

27.09.2021

Одним із основних принципів роботи органів прокуратури щодо захисту інтересів дітей та протидії насильству є забезпечення їх інформацією про права, вільний доступ до правосуддя, захист від дискримінації та всіх форм насильства.

У 1991 році Україною ратифіковано Конвенцію Організації Об’єднаних Націй про права дитини, яка є основоположним документом та вважається світовою конституцією для дітей, а також гарантує кожній дитині право на свободу, особисту недоторканість, захист гідності та найкраще забезпечення її інтересів. Відтак з нагоди 30-річчя набрання чинності вказаної Конвенції та з метою підвищення рівня довіри до органів прокуратури 27 вересня 2021 року ювенальні прокурори завітали до 30 навчальних закладів Сумської області для спілкування з дітьми.

Прокурори провели уроки для учнів 3-9 класів. Під час занять вони розповіли дітям про їхні права, закріплені у вказаній Конвенції, продемонструвавши відповідне відео. Також розповіли про державні органи, уповноважені забезпечувати контроль за дотриманням цих прав, акцентувавши увагу на ролі та повноваженнях ювенальних прокурорів. Діти із зацікавленістю слухали інформацію, переглядали відео та картинки, складали пазли, а також обговорювали статті Конвенції. Особливо жваво діти молодших класів висловлювали свої думки щодо 31 статті, яка гарантує їм право на гру, відпочинок і дозвілля.

        Такий формат спілкування був цікавий і пізнавальний як для дітей, так і для прокурорів.

кількість переглядів: 611