Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На спільній нараді в прокуратурі керівники правоохоронних та державних органів Сумщини обговорили захист прав дітей

28.09.2021

Під головуванням керівника Сумської обласної прокуратури Олексія Тубельця 27 вересня 2021 року відбулась спільна нарада керівників правоохоронних та інших державних органів Сумської області «Щодо протидії дитячій злочинності, захисту прав та інтересів дітей, які стали жертвами злочинних посягань».

У роботі наради, окрім прокурорів, взяли участь народний депутат України Тетяна Скрипка, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Сумській області Дмитро Бойченко, керівники державних органів та структурних підрозділів Сумської ОДА, керівництво ГУНП в Сумській області та начальники територіальних підрозділів поліції ГУНП в Сумській області.

Відкриваючи засідання наради, Олексій Тубелець зазначив, що створення необхідних умов для реалізації та захисту прав і свобод дітей – ключове завдання будь-якої сучасної демократичної держави. Невідкладного та реального захисту з боку правоохоронців та державних і місцевих органів влади потребують понад 100 дітей, які лише за вісім місяців цього року постраждали від протиправних посягань. Також особливої уваги потребують діти, які в силу певних обставин стали на слизький шлях та скоїли кримінальне правопорушення. Водночас викликають занепокоєння факти збуту наркотичних або психотропних засобів, у тому числі через «Канали у Мессенджерах» із залученням неповнолітніх. Саме вирішення цих ключових проблемних питань наша основна спільна мета, бо саме від нас залежить, якими людьми в майбутньому стануть більш ніж 160 тисяч найменших громадян нашої області.

За результатами проведеної координаційної наради заплановано виконання спільних заходів.

кількість переглядів: 566