Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Обрано запобіжний захід гастролеру, який ошукав пенсіонерів на 12 тис доларів США

04.10.2021

За клопотанням слідчого та прокурора Охтирської окружної прокуратури рішенням суду 1 жовтня 2021 року підозрюваному в шахрайстві обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу в розмірі 181 тис. грн.

Мова йде про чоловіка, який за відомою схемою ошукав пенсіонерів на 12 тис. доларів США. Подія сталась 30 вересня 2021 року в с. Сонячне Охтирського району. Невідомий зателефонував місцевому жителю, представившись поліцейським, повідомив, що його син потрапив у ДТП, відтак на лікування терміново потрібні кошти. Пенсіонер запевнив, що готовий віддати всі заощадження, а це 12 тисяч доларів США. Псевдополіцейський зголосився забрати кошти, щоб нібито передати на лікування. Лише після передачі грошей пенсіонер зателефонував сину, аби дізнатися як його самопочуття, і зрозумів, що його ошукали, тому звернувся в поліцію. Правоохоронці оперативно розшукали та затримали афериста. Ним виявився раніше судимий 30-річний житель Дніпропетровської області.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України За скоєне йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

кількість переглядів: 546