Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Незаконне заволодіння авто та численні крадіжки – на Сумщині до 6 років позбавлення волі засуджено рецидивіста

22.10.2021

Шосткинською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 26-річного молодика, який незаконно заволодів транспортним засобом, а також обкрадав знайомих.

У ході слідства встановлено, що обвинувачений, звільнившись із місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжки та злочини проти статевої свободи та недоторканості неповнолітніх, на шлях виправлення не став, а продовжив свою злочинну діяльність. Так, спочатку він обікрав будинок жінки, яка дозволила йому пожити в себе. Потім викрадав речі в сусідів по гуртожитку. Не гребував молодик і викраденням у випадкових знайомих мобільних телефонів. На рахунку обвинуваченого також крадіжка одягу з продовольчого базару. Більш того, здобуто достатньо доказів щодо причетності молодика до незаконного заволодіння транспортним засобом.

У суді обвинувачений пояснив, що не мав наміру уганяти авто, лише хотів переставити його подалі від перехрестя, щоб воно не заважало руху. Що сталось із автівкою потім, він не знає. За вироком суду від 21 жовтня 2021 року обвинуваченого визнано винним у інкримінованих злочинах та засуджено до 6 років позбавлення волі (ч. 2 та 3 ст. 185, ч. 2 ст. 289 КК України).

кількість переглядів: 537