Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

У прокуратурі Сумщини обговорили протидію незаконній діяльності в умовах боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19

27.10.2021

З дотриманням вимог карантинних обмежень у середу, 27 жовтня 2021 року, в Сумській обласній прокуратурі під головуванням виконувача обов’язків керівника Сумської обласної прокуратури Олександра Панченка відбувся круглий стіл щодо протидії незаконному використанню бюджетних коштів, виділених на реалізацію заходів із запобігання поширенню в регіоні хвороби COVID-19, використанню підроблених сертифікатів вакцинації від COVID-19, ПЛР-тестів, порушення санітарних правил і норм щодо запобігання цій інфекційній хворобі.

У роботі засідання взяли участь заступник голови Сумської ОДА Вячеслав Печененко, начальник ГУНП в Сумській області Олександр Анохін, начальник УСБУ в Сумській області Руслан Григоренко, начальник УСР в Сумській області Богдан Подсоха, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій Моісеєнко, начальник Управління охорони здоров'я Сумської ОДА Сергій Бутенко.

«З появою в нашому житті коронавірусної хвороби, у той час, як одні медики спрямовують всі зусилля на порятунок тяжкохворих, працюють на межі своїх можливостей, є інші, які в цей час продають фальшиві довідки та сертифікати. У той час, коли одні підприємці допомагають лікарням, купляють кисневі концентратори, забезпечують медиків захисним спорядженням, є інші, які на цьому заробляють. І наша з вами задача – не допустити розкрадання бюджетних коштів, виділених на боротьбу з COVID-19, припинити продаж підроблених сертифікатів та притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які займаються подібною незаконною діяльністю. Запевняю, що прокурори будуть наполягати на реальному покаранні для таких осіб», – наголосив виконувач обов’язків керівника Сумської обласної прокуратури Олександр Панченко.

За результатом засідання прийнято рішення про створення відповідної робочої групи.

кількість переглядів: 830