Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

12,3 млн грн збитків внаслідок забруднення земель медичними відходами – у Сумах судитимуть заступника директора ТОВ

01.11.2021

Окружною прокуратурою міста Суми затверджено та 29 жовтня 2021 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом забруднення земель медичними відходами (ч. 2 ст. 239 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, діючи без ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами, на території орендованих нежитлових приміщень у м. Суми зберігав та спалював небезпечні медичні відходи, в тому числі використані шприци, голки, крапельниці, пробірки, використані тести на COVID-19. Відповідно до висновку Державної екологічної інспекції у Сумській області, підтвердженого судовими експертами, розмір шкоди, заподіяної внаслідок забруднення земель небезпечними відходами підтверджується в загальній сумі майже 12,3 млн грн.

Разом з тим, прокуратурою до Господарського суду Сумської області вже направлено позов про стягнення вказаної суми.

Протиправну діяльність особи припинено співробітниками слідчого відділу Сумського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 455