Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині судитимуть гастролера, який ошукав пенсіонерів на 12 тис доларів США

01.11.2021

Охтирською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 30-річного жителя Дніпропетровської області, який за відомою схемою ошукав пенсіонерів на 12 тис. доларів США.

Мова йде про подію, що сталась 30 вересня 2021 року в с. Сонячне Охтирського району. Невідомий зателефонував місцевому жителю, представившись поліцейським, повідомив, що його син потрапив у ДТП, відтак на лікування терміново потрібні кошти. Пенсіонер запевнив, що готовий віддати всі заощадження, а це 12 тисяч доларів США. Псевдополіцейський зголосився забрати кошти, щоб нібито передати на лікування. Лише після передачі грошей пенсіонер зателефонував сину, аби дізнатися як його самопочуття, і зрозумів, що його ошукали, тому звернувся в поліцію. Правоохоронці оперативно розшукали та затримали афериста. Ним виявився раніше чотири рази судимий житель іншої області.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України За скоєне йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Досудове слідство проведено Охтирським районним відділом поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 437