Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Збут підробленого міжнародного свідоцтва про вакцинацію від COVID-19 – повідомлено про підозру сумчанину

02.11.2021

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури 31 жовтня 2021 року повідомлено про підозру фізичній особі за фактом збуту підробленого міжнародного свідоцтва про вакцинацію від COVID-19, вчиненого за попередньою змовою з медичними працівником (ч. 3 ст. 358 КК України).

         За даними слідства, житель м. Суми через один із месенджерів підшукував бажаючих отримати свідоцтво без обов’язкового щеплення. Дані таких осіб, після перерахунку ними коштів на банківську картку, чоловік передавав медпрацівниці, яка вносила їх в інформаційну систему Національної служби здоров’я України. Відтак відомості про вакцинацію від COVID-19 з’являлись у мобільному додатку «Дія». Зокрема, в рамках кримінального провадження задокументовано факт продажу підозрюваним підробленого свідоцтва замовнику за 2 тис. 800 грн.

Водночас досудове розслідування триває, за його результатом діям медпрацівниці також буде надано правову оцінку.

Протиправну діяльність осіб припинено за матеріалами та оперативним супроводженням Управління Служби безпеки України в Сумській області працівниками Слідчого управління Головного управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 470