Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Прокуратура домоглась стягнення з ТОВ майже 12,3 млн грн шкоди, завданої внаслідок засмічення земель медичними відходами в м. Суми

04.11.2021

За позовом Окружної прокуратури міста Суми Господарським судом Сумської області прийнято рішення про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю майже 12,3 млн грн шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок засмічення земель.

        Встановлено, що у двох складських приміщеннях у м. Суми на вул. Прикордонна, 1 розміщено небезпечні медичні відходи. Вказана земельна ділянка належить до земель комунальної власності Сумської міської ради та передана в оренду вищезазначеному Товариству. У ході проведення позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Державною екологічною інспекцією у Сумській області обраховано розмір шкоди, зумовленої засміченням вказаних земельних ділянок, який склав 12 260 548 гривень.

        Суд погодився з доводами прокуратури. Водночас стосовно заступника директора вказаного Товариства направлено до суду обвинувальний акт за фактом забруднення земель медичними відходами (ч. 2 ст. 239 КК України).

кількість переглядів: 512