Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 14 років позбавлення волі засуджено 18-річного юнака, який разом зі спільником позбавили життя пенсіонера на Сумщині за моток мідного дроту

17.01.2022

За публічного обвинувачення Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури вироком суду від 17 січня 2022 року 18-річного обвинуваченого визнано винним в умисному вбивстві пенсіонера з корисливих мотивів та розбійному нападі (п. 6, п. 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 4 ст. 187 КК України). Юнака засуджено до 14 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів вину обвинуваченого в інкримінованих злочинах, що сталась 4 липня 2021 року в м. Білопілля. Встановлено, що двоє юнаків напередодні були в дачному будинку пенсіонера. Вони відразу відмітили цінні речі, які можна викрасти. Юнаки сподівались, що чоловік поїде з дачного будинку, відтак вночі прийшли за його майном. Однак пенсіонер був у будинку. Це не зупинило нападників. Щоб потерпілий не чинив опір, вони забили його руками та ногами до смерті. Тіло скинули в закинуту водонапірну вежу. Тікаючи, прихопили із собою моток мідного дроту.

17-річного спільника засудженого, який переховується від органу досудового слідства, заочно повідомлено про підозру та 12 липня 2021 року оголошено в розшук.

Досудове розслідування проведене слідчими відділення поліції № 1 (м. Білопілля) Сумського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 659