Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 15 років позбавлення волі загрожує сумчанину за розбійний напад на перехожого

23.11.2022

Окружною прокуратурою міста Суми затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 31-річного сумчанина, який скоїв розбійний напад на перехожого в умовах воєнного стану.

Подія сталась у м. Суми 14 жовтня 2022 року о 20 год 40 хв на зупинці громадського транспорту. Нападник їхав разом із потерпілим у тролейбусі. Побачивши у чоловіка барсетку, обвинувачений вийшов за ним на зупинці. Наздогнавши потерпілого, нападник ударив його в обличчя, а коли той втратив рівновагу і впав, наніс ще декілька ударів. Після чого обвинувачений вихопив барсетку із рук потерпілого та втік. Через декілька годин його затримали співробітники поліції. На даний час він перебуває в СІЗО.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 (вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, вчиненому в умовах воєнного стану) КК України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування завершено слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

кількість переглядів: 594