Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині до 5 років 6 місяців позбавлення волі засуджено чоловіка, який намагався підкупити керівника слідчого підрозділу поліції

24.11.2022

За публічного обвинувачення Сумської окружної прокуратури рішенням суду 21 листопада 2022 року за надання неправомірної вигоди та вплив на керівника слідчого підрозділу до 5 років 6 місяців позбавлення волі засуджено жителя м. Ворожба Сумського району.

Прокурором доведено, що чоловік запропонував керівнику слідчого підрозділу поліції 1 тис. доларів США неправомірної вигоди за непритягнення його до кримінальної відповідальності за шахрайство та повернення вилученого майна. Про вказаний факт правоохоронець повідомив співробітників внутрішньої безпеки та прокуратуру. Відтак 13 квітня 2021 року в рамках кримінального провадження було задокументовано факт передачі правоохоронцю першої частини від обумовленої суми в розмірі 500 доларів США.

У суді обвинувачений вину свою заперечував. Пояснив, що кошти передав для відшкодування шкоди потерпілим. Однак за результатом зібраних доказів обвинуваченого визнано винним у наданні неправомірної вигоди та впливі на керівника слідчого підрозділу (ч. 3 ст. 369 та ч. 1 ст. 343 КК України).

кількість переглядів: 704