Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Прокуратура наполягає на поверненні в комунальну власність земельної ділянки площею 6300 кв м та вартістю 3,5 млн грн

09.01.2020

Захист інтересів держави у сферах містобудування та земельних відносин є одним з пріоритетних напрямів роботи органів прокуратури області.

Під час реалізації представницьких повноважень прокуратурою встановлено, що Сумською міською радою у користування ТОВ передано земельну ділянку комунальної власності площею 6300 кв м вартістю 3,5 млн грн для будівництва багатоквартирного житлового будинку під приводом знаходження на ній нежитлового приміщення.

Однак придбане товариством приміщення займає у 20 разів меншу площу, ніж виділена ділянка. При цьому права на неї попереднім власником нерухомості в установленому законом порядку взагалі не набувались та не оформлювались.

Таким чином, в обхід процедури земельних торгів вищезгаданим забудовником отримано землю необґрунтовано більшої площі, ніж йому належало за законом. Зазначене не відповідає інтересам держави, якою має забезпечуватись рівний доступ усіх громадян та юридичних осіб до державних та комунальних земель на підставі законних та прозорих процедур.

Ураховуючи викладене, прокуратурою Сумської області на захист інтересів держави до господарського суду Сумської області пред’явлено позов до Сумської міської ради та ТОВ про визнання незаконним рішення органу місцевого самоврядування, недійсним договору оренди землі та повернення її на користь територіальної громади.

кількість переглядів: 777