Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 12 років позбавлення волі загрожує сумчанину, який систематично реалізовував наркотичний засіб «метадон»

14.05.2020

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 41-річного чоловіка, який скоїв декілька злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

У ході слідства встановлено, що обвинувачений, який до цього вже був п’ять разів засуджений за незаконний обіг наркотиків, не маючи постійного джерела доходу, після звільнення з місць позбавлення волі вирішив продовжити злочинну діяльність. Зокрема задокументовано, як чоловік систематично реалізовував в м. Суми наркотичний засіб. При цьому в обвинуваченого вилучено 114 пігулок «метадону».

Водночас, використовуючи засоби конспірації, за наркотичний засіб обвинувачений готівку від покупців не брав. Для отримання коштів він використовував банківські картки.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичного засобу «метадон», вчинені повторно) та ч. 1 ст. 306 (використання грошових коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів) КК України.

На вирок суду чоловік чекає в СІЗО, за скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 873