Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 7 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який скоїв розбійний напад на неповнолітніх

01.06.2020

Шосткинською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 47-річного чоловіка, який скоїв розбійний напад на неповнолітніх.

Подія сталась 15 червня 2017 року в с. Ображіївка Шосткинського району. Обвинувачений, проходячи повз покинутий дитячий табір, побачив двох неповнолітніх хлопців, які фотографували стару будівлю. Підійшовши до дітей, чоловік дістав пістолет та почав їм погрожувати. Спочатку в наляканих хлопчиків чоловік забрав всі цінні речі, а потім, приставивши зброю до скроні, змусив їх лягти на землю. Шнурками з кросівок дітей чоловік позв’язував їм руки, після чого під дулом пістолета відвів до бетонного паркану, де декілька разів ударив кожного з них. Обвинувачений наказав дітям сидіти біля паркану, а сам пішов у невідомому напрямку. Лише через певний час дітям вдалось розв’язати руки та повернутись до батьків, які повідомили про злочин у поліцію.

Як розповів прокурор Шосткинської місцевої прокуратури В’ячеслав Шкатула, у суді обвинувачений вину свою заперечував. Запевняв, що того дня він побачив дітей, які вживали спиртне, а потім напали на нього. У підлітків були палки та ніж, тому він дістав пістолет. Наносив удари дітям з виховною метою. Чітко пояснити, як опинились у нього вдома речі потерпілих чоловік не зміг.

При ухваленні рішення суд критично оцінив пояснення обвинуваченого, водночас врахував той факт, що чоловік був 4 рази засуджений, у тому числі й за розбій. Відтак за вироком суду обвинуваченого визнано винним за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений повторно) КК України та засуджено до 7 років позбавлення волі.

 

кількість переглядів: 993