Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За клопотанням прокуратури взято під варту жінку, яка за відомою схемою ошукала довірливих пенсіонерів на понад 700 тис грн

30.07.2020

Сумською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 41-річній жительці м. Суми, яка ошукала довірливих пенсіонерів на понад 700 тис грн. За клопотанням прокуратури підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, проведеного Сумським відділом поліції, зловмисник, особа якого наразі встановлюється, телефонував пенсіонерам, називаючись сином чи онуком, повідомляв, що потрапив у ДТП і йому терміново необхідні гроші на лікування. Налякані пенсіонери називали суму, яка є в наявності. Далі нібито «родич» говорив, що через якийсь час за грошима підійде знайома. За декілька хвилин приходила підозрювана, якій довірливі люди віддавали всі свої заощадження, а це від 50 тис грн до 400 тис грн. Лише за 2 місяці шахраї ошукали 6 осіб та збагатились на 700 тис грн.

Більш того, прийшовши одного разу за готівкою до пенсіонерки, підозрювана викрала у неї ще й банківську картку. До цього жінка вже була засуджена за розбій та крадіжки.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому) та ч. 1 ст. 357 (таємне викрадення офіційного документу) КК України. За скоєне підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

кількість переглядів: 746