Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині за результатом спецоперації припинено діяльність міжрегіональної групи з шести наркоторговців

10.09.2020

За результатом спецоперації під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області викрито групу з шести осіб, які займались незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин у великих масштабах (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, житель м. Суми систематично отримував від постачальника з м. Києва у великій кількості наркотики, які в подальшому за допомогою чотирьох спільників розфасовував та реалізовував. Замовлення наркоділки отримували на один із месенджерів, розповсюджували заборонені речовини переважно через «закладки».

У середу, 9 вересня 2020 року, 31-річного організатора схеми та 21-річного кур’єра після отримання в поштовому відділенні чергової посилки з порошкоподібною речовиною затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Водночас правоохоронці провели десять санкціонованих обшуків у фігурантів провадження, під час яких вилучили кристалічну речовину, схожу на PVP та амфетамін, подріблену сировину, схожу на канабіс, електронні ваги, мобільні телефони, матеріали для пакування, банківські картки тощо. При цьому частина речовини вже була розфасована для «закладок».

На даний час всі вилучені речовини направлені на експертне дослідження. Затриманим прокуратура погодила повідомлення про підозру, вирішується питання про обранням їм запобіжних заходів. Разом з тим, за результатом слідства діям чотирьох спільників підозрюваних буде надано правову оцінку.

Діяльність групи припинено за матеріалами Управління стратегічних розслідувань детективами Слідчого управління та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції при силовій підтримці спецпідрозділу КОРД під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 747