Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Прокуратура в апеляційному суді домоглась довічного позбавлення волі для конотопчанина, який вбив свого товариша з особливою жорстокістю

15.10.2020

Прокуратурою в апеляційному порядку доведено вину 32-річного конотопчанина, який з особливою жорстокістю позбавив життя свого товариша.

Встановлено, що 18 липня 2018 року в одному з житлових будинків м. Конотоп двоє товаришів влаштували застілля. Будучи вже добряче напідпитку, господар квартири зробив гостю непристойну пропозицію інтимного характеру, яка того наскільки розлютила, що він наніс товаришу близько 60 ударів спочатку ногами та руками, а потім ще й ножем. Загалом побиття продовжувалось близько 2-х годин.

Від отриманих травм 41-річний господар квартири помер на місці. Коли його товариш зрозумів, що накоїв, босоніж у закривавленому одязі вибіг з квартири, прихопивши із собою срібний ланцюжок із хрестиком, який був на потерпілому. Вже через декілька годин чоловіка, який до цього вже був неодноразово засуджений за крадіжки та хуліганство, затримали співробітники поліції.

З вироком Конотопського міськрайонного суду від 15 квітня 2020 року обвинуваченого визнано винним за п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю) та ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) КК України та засуджено до довічного позбавлення волі. Засуджений звернувся до апеляційного суду з вимогами перекваліфікувати його дії та призначити більш м’яке покарання. Однак Сумський апеляційний суд залишив вирок суду першої інстанції без змін, відтак решту свого життя чоловік проведе за гратами.

кількість переглядів: 685