Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За клопотанням прокуратури взято під варту чоловіка, який підозрюється у вимаганні

16.10.2020

За клопотанням Сумської місцевої прокуратури підозрюваному у вимаганні коштів рішенням суду 16 жовтня 2020 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Мова йде про 36-річного жителя Сумського району, який під приводом вигаданого боргу в 17 тис. грн вимагав у знайомого кошти. Окрім того, підозрюваний заволодів документами так званого «боржника» та оформив на нього кредит. Затримали вимагача 13 жовтня 2020 року працівники Сумського районного відділу поліції за силової підтримки КОРДівців при передачі йому 3 тис. грн. Під час санкціонованих обшуків у затриманого вдома вилучили предмет, схожий на пістолет та набої. Ймовірну зброю направили на експертне дослідження.

Попередньо дії підозрюваного кваліфіковано ч. 2 ст. 189 (вимагання, поєднане з погрозами вбивства) КК України. Правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до інших злочинів, скоєних на території міста та району, і встановлюють коло можливих його співучасників. Досудове розслідування триває. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

кількість переглядів: 616