Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За клопотанням прокуратури взято під варту трьох підозрюваних у скоєнні розбійного нападу

19.11.2020

За клопотанням Шосткинської місцевої прокуратури трьом підозрюваним у скоєнні розбійного нападу рішенням суду 18 листопада 2020 року обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Мова йде про подію, що сталась у ніч з 25 на 26 жовтня 2020 року на Шосткинщині. Зловмисники в медичних масках вдерлися в будинок 39-річного жителя села Ковтунове та кілька годин знущалися над ним, вимагаючи гроші та цінні речі. Потерпілий лише через три дні оговтався та звернувся за допомогою. З його слів, троє невідомих побили його, зв’язали та почали вимагати речі. Поки один зі зловмисників штрикав потерпілого ножем у стегна, двоє інших обшукували будинок у пошуках цінностей. Знайшли близько 600 гривень та мобільний телефон. Крім того, забрали гаманець, барсетку, музичні колонки та телевізійну приставку.

Співробітники поліції, завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам, встановили особи нападників та затримали їх. Крім того, у затриманих вилучили деякі речі, які тієї ночі вони забрали з будинку потерпілого. Нападники з м. Шостка, двом по 34 роки, третьому – 28, він має судимість за скоєння майнових злочинів.

Їх дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) КК України. Санкція статті передбачає від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

кількість переглядів: 619