Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Заволодіння 1,2 млн грн під час ремонту дороги – на Сумщині судитимуть директора ТОВ

04.12.2020

Кролевецьким відділом Шосткинської місцевої прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю, який шляхом службового підроблення заволодів 1,2 млн грн, а потім легалізував отримані доходи (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, у 2016 році виконавчий комітет Кролевецької міської ради із зазначеним товариством уклав договір на виконання капітального ремонту дорожнього покриття вул. Виноградова в м. Кролевець. Після завершення робіт директор товариства в офіційних документах умисно завищив об’єми робіт та вартість використаних матеріалів. На рахунок товариства було перераховано майже 1,5 млн грн. Однак за результатами експертизи завищення вартості ремонтно-будівельних робіт складає близько 1,2 млн грн. З отриманими злочинним шляхом коштами директор товариства здійснив ряд фінансових операцій.

Водночас прокуратура в межах кримінального провадження заявила позов про стягнення із обвинуваченого 1,2 млн грн шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями.

Оскільки директор товариства тривалий час переховується від слідства, його було оголошено в розшук, а також застосовано спеціальне досудове розслідування.

Протиправну діяльність обвинуваченого викрито за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області Кролевецьким відділенням поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 625