Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Сумською місцевою прокуратурою протягом 2020 року розглянуто 947 звернень

12.01.2021

Протягом 2020 року Сумською місцевою прокуратурою розглянуто 947 звернень громадян. Із вказаної кількості прокурорами вирішено 538 звернень, 295 – спрямовано до інших відомств.

За результатами розгляду 77 звернень громадян прийнято рішення про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудові розслідування.

Найбільше звернень з числа вирішених стосувались питань досудового розслідування (322 звернення). Незначною залишається кількість звернень з питань представництва інтересів громадян та держави в суді (3 звернення), участі у кримінальному провадженні в суді (7 звернень), з питань нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства (6 звернення), про права дітей (1 звернення).

Основними причинами, що породжують надходження значної кількості скарг до органів прокуратури, залишається порушення законів з боку органів державної влади, службових осіб підприємств, установ, організацій, соціальна незахищеність громадян, а також неналежне досудове розслідування кримінальних проваджень.

Значно зменшилась кількість повернутих заявникам або залишених без розгляду звернень через їх невідповідність вимогам ст. ст. 5, 7 Закону України «Про звернення громадян». Можливістю подати звернення за допомогою телефонного зв’язку (телефоном «гарячої лінії») скористалося 5 осіб, засобами електронного зв’язку – 18, решта звернень надійшли поштою.

кількість переглядів: 545