Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Попереджено незаконну реалізацію будівель сумського аеропорту зі збитками в 3,4 млн грн – голові ліквідаційної комісії повідомлено про підозру

30.04.2021

Керівник Сумської обласної прокуратури Олексій Тубелець 29 квітня 2021 року повідомлено про підозру голові ліквідаційної комісії, який намагався протиправно реалізувати будівлі сумського аеропорту та розтратив майно підприємства (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 та ч. 3 ст. 15/ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, після припинення діяльності підприємства «Універсал-Авіа» шляхом його ліквідації було утворено комісію, головою якої призначено вищевказану особу. У 2018 році голова комісії, не отримавши згоду Міністерства інфраструктури України на відчуження нерухомого майна, без проведення незалежної його оцінки та аукціону уклав з фізичною особою договір купівлі-продажу, відповідно до якого частину будівель сумського аеропорту особа придбала за 103 тис. грн. Однак відповідно до висновку експертизи ринкова вартість приміщень нежитлових будівель становить 3,4 млн грн.

На даний час право зареєструвати придбану власність особі не вдалось через відсутність повного пакету документів, необхідних для реєстрації. За клопотанням слідчого та прокурора на вказані будівлі рішенням суду накладено арешт.

Більш того, підозрюваний реалізував сплав алюмінію за ціною, нижчою за ринкову, чим спричинив матеріальні збитку на загальну суму майже 170 тис. грн.

Протиправну діяльність особи викрито за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області Слідчим управлінням Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
 

 

 

кількість переглядів: 796