Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Незаконний поруб дерев зі збитками навколишньому природному середовищу на суму 583 тис грн – на Сумщині судитимуть групу осіб

09.06.2021

Роменською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів м. Ромни, які незаконно зрубали 60 дерев (4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, троє чоловіків за попередньою змовою у полезахисній смузі, яка розташована за межами населеного пункту на території Перехрестівської сільської ради Роменського району, впродовж двох місяців 2020 року без відповідного дозволу зрубали 59 дерев породи дуб та 1 дерево породи клен. Відповідно до висновку експертизи протиправними діями обвинувачених заподіяно збитки навколишньому природному середовищу на суму 583 тис. грн.

За вказаний злочин у березні 2021 року до суду направлено обвинувальний акт стосовно їх третього спільника. Триває судовий розгляд.

Протиправну діяльність групи осіб викрито працівниками Роменського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 507