Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

9 років позбавлення волі з конфіскацією майна –засуджено двох наркоторгівців – контрабандистів

23.06.2021

Броварський міськрайонний суд Київської області, підтримавши позицію Сумської обласної прокуратури, визнав винними двох громадян України, які організували виробництво особливо небезпечної психотропної речовини та намагались перемістити її контрабандним шляхом через митний кордон України на територію Російської Федерації (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317; ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305; ч. 3 ст. 307; ч. 2, ч. 3 ст. 311 КК України). Вироком суду від 18.06.2021 їх засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожного.

Прокурором у суді доведено, що особи, діючи у складі організованої групи, спільно з іншими членами угруповання, у орендованому домоволодінні облаштували місце для незаконного виробництва особливо небезпечної психотропної речовини PVР з метою її подальшого контрабандного переміщення через митний кордон України на територію Російської Федерації.

Так, упродовж червня – серпня 2020 року, зазначені особи з майже 14 кг  незаконно виготовленої  речовини PVР, намагались перемістити контрабандним шляхом через митний кордон України на територію Російської Федерації з приховуванням від митного контролю понад 7 кг, але злочин не довели до кінця, оскільки на міжнародному пункту пропуску “Бачівськ” Північної митниці ДФС України були викриті працівниками митниці.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області.

кількість переглядів: 523