Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Прокуратура наполягає на довічному позбавленні волі для засудженого за зґвалтування малолітньої падчерки

06.07.2021

Ювенальними прокурорами Сумської обласної прокуратури до апеляційного суду направлено скаргу на вирок суду першої інстанції, яким 42-річного чоловіка визнано винним у вчиненні сексуального насильства, розбещення, зґвалтування падчерки та 4 червня 2021 року засуджено до 15 років позбавлення волі. Прокуратура не погоджується з таким рішенням та наполягає на довічному позбавленні волі для засудженого.

Нагадуємо, що про вказаний факт у поліцію повідомила мати дівчинки. З її слів, 28 травня 2020 року, зайшовши в будинок, вона побачила, як її співмешканець намагається вчинити дії сексуального характеру з 10-річною донькою. У присутності правоохоронців дівчинка зізналась, що подібне відбувається вже близько двох років. Вітчим забороняв її розповідати дорослим про це, натомість обіцяв купити ноутбук. Злочини проти статевої свободи та недоторканості дівчинки підтвердили експерти.

Встановлено, що обвинувачений до цього вже двічі відбував покарання за вчинення тяжкого та особливо тяжкого злочинів, у тому числі й за умисне вбивство, проте на шлях виправлення не став. Відтак, особа є небезпечною для суспільства та заслуговує на покарання у виді довічного позбавлення волі.

Дії обвинуваченого кваліфіковано як зґвалтування, сексуальне насильство та розбещення малолітньої (ч. 6 ст. 152, ч. 4 та ч. 6 ст. 153, ч. 2 ст. 156 та ч. 3 ст. 15/ч. 6 ст. 152 КК України). На вирок суду він чекав за гратами.

кількість переглядів: 677