Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За вбивство пенсіонера юнакам загрожує довічне позбавлення волі

14.09.2021

Білопільським відділом Сумської окружної прокуратури затверджено та 13 вересня 2021 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно 18-річного юнака, який позбавив життя пенсіонера. На вирок суду обвинувачений чекає в СІЗО.

Мова йде про подію, що сталась 4 липня 2021 року в м. Білопілля. Двоє юнаків напередодні були в дачному будинку пенсіонера. Вони відразу відмітили цінні речі, які можна викрасти. Юнаки сподівались, що чоловік поїде з дачного будинку, відтак вночі прийшли за його майном. Однак пенсіонер був у будинку. Це не зупинило нападників, щоб потерпілий не чинив опір, вони забили його руками та ногами до смерті. Тікаючи, прихопили із собою моток мідного дроту.

17-річному спільнику обвинуваченого, оскільки він переховується від органу досудового слідства, заочно повідомлено про підозру та 12 липня 2021 року оголошено в розшук.

Дії обох юнаків кваліфіковано за п. 6, п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України. За скоєне їм загрожує довічне позбавлення волі.

Досудове слідство проведено слідчими відділення поліції №1 (м. Білопілля) Сумського РУП під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 577