Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Близько 3 кг наркотичного засобу «канабіс» та понад 100 рослин коноплі – у Сумах припинено діяльність чергового наркоаграрія

01.10.2021

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження припинено діяльність особи, яка займались незаконним обігом наркотичних засобів у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, 30 вересня 2021 року під час обшуку в господарській будівлі, що збудована на березі річки Псел у м. Суми, виявлено та вилучено 10 поліетиленових пакетів та паперових згортків із речовиною, схожою на наркотичний засіб «канабіс» вагою близько 3 кг, 4 пристрої для вживання наркотичних засобів із нашаруванням їх залишків. Водночас на земельній ділянці, розташованій поруч із будівлею, виявлено плантацію рослин коноплі в кількості 82 кущі, а також 37 – у висушеному вигляді.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, вилучені речовини та предмети передані на експертне дослідження. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особі, причетній до вирощування та зберігання наркотичних засобів з метою збуту.

Діяльність наркоаграрія припинено співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно зі співробітниками слідчого відділу Управління Служби безпеки в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 685