Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

З нагоди Дня юриста ювенальні прокурори поспілкувались зі старшокласниками

08.10.2021

З 1997 року в Україні 8 жовтня відзначається День юриста – професії, яка завжди була однією з найбільш важливих у цивілізованому суспільстві та з якою нерозривно пов’язано дотримання прав і свобод людини. З нагоди святкування Дня юриста ювенальні прокурори завітали до 9 навчальних закладів, де поспілкувалися зі старшокласниками, що вже зовсім скоро будуть обирати свою подальшу професію та вступати до закладів вищої освіти. Загалом прокурори поспілкувалися з 207 дітьми. Деякі з них вже визначились і хочуть пов’язати своє життя з юриспруденцією.

У бесідах прокурори поінформували майбутніх випускників і можливих колег про історію юриспруденції, її основні завдання, важливу роль у державі та суспільстві, переваги цієї професії, а також поінформували про їхні права, закріплені у Конвенції ООН, та державні органи, уповноважені забезпечувати контроль за дотриманням цих прав. Також прокурори розповіли про основні завдання та функції органів прокуратури, закцентували увагу на ролі та повноваженнях ювенальних прокурорів.

«Вже вдруге за останні два тижні ювенальні прокурори побували в навчальних закладах і поспілкувались зі школярами. Намагались говорити про серйозні речі простими доступними словами. Такі зустрічі з дітьми дуже цінні не лише для дітей, а й для прокурорів. Є зворотній зв'язок, ми дізнаємось про їхні життєві ситуації, намагаємось пояснити їх права, не забуваємо також нагадати про обов’язки, про правопорушення та їх наслідки. Зокрема сьогодні розповідали про юриспруденцію. Приємно, що є діти, які хочуть стати юристами, вони задавали дуже серйозні питання. Переконаний, що такі зустрічі стануть доброю традицією і прокурори будуть частими гостями в навчальних закладах», – розповів начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Сумської обласної прокуратури Сергій Сегида.

кількість переглядів: 747