Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Заволодіння 370 тис грн бюджетних коштів під час ремонту НВК на Сумщині – повідомлено про підозру директору підприємства

04.01.2022

За процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури повідомлено про підозру директорові приватного підприємства за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом підроблення документів (ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, вказане підприємство у 2020 році виконувало капітальний ремонт будівлі (утеплення фасаду) Миропільського навчально-виховного комплексу. Під час виконання робіт підрядник до офіційних документів вніс дані щодо утеплення фасаду мінеральними плитами та мінеральною ватою, при цьому загальна площа утеплення була завищена на понад 140 м2. Згідно висновку судової економічної експертизи розмір збитків, внаслідок завищення вартості фактично виконаних обсягів будівельних робіт на об’єкті будівництва, підтверджується на суму 377 тис. грн.

До цього за фактом зловживання службовим становищем та підроблення офіційних документів повідомлено про підозру службовцю, який здійснював технічний нагляд за об’єктом та підписав акти виконаних робіт (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України слідчими Сумського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури,

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 470