Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Повідомлено про підозру колишньому поліцейському, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв смертельну ДТП

18.01.2022

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури 14 січня 2022 року повідомлено про підозру 36-річному колишньому поліцейському, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв смертельну ДТП.

Мова йде про трагедію, що сталась 29 січня 2021 року в м. Путивль. На той час оперуповноважений сектору кримінальної поліції районного відділу поліції, керуючи автомобілем «Toyota Сorolla», рухався по проїжджій частині вул. Новоселівська в напрямку центру міста. Під час руху водій не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя, де зіткнувся зі стовпом електроопори. Унаслідок ДТП авітвка перекинулась, від отриманих травм один із пасажирів помер того ж дня у лікарні.

Відповідно до висновку медиків, водій перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння (2,52 % етилового спирту). Більш того, відповідно до висновків експертизи від 28 грудня 2021 року, порушення водієм Правил дорожнього руху України з технічної точки зору знаходяться в причинному зв’язку з виникненням ДТП та наслідками, що настали.

Після ДТП чоловік був звільнений з поліції, на даний час він проходить службу в одній із військових частин.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Досудове розслідування проведено слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтаві, під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

кількість переглядів: 602