Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 15 років позбавлення волі загрожує чоловікові за зґвалтуванні зі смертельними наслідками

25.01.2022

Кролевецьким відділом Конотопської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 45-річного чоловіка, який зґвалтував знайому та залишив її помирати.

Подія сталася 23 листопада 2021 року в м. Кролевець. Чоловік запросив до себе в квартиру знайому. Вони разом вживали алкоголь, після чого, скориставшись безпорадним станом жінки, чоловік зґвалтував її з використанням предмета. Попри те, що потерпіла була без свідомості, при цьому в неї була кровотеча, чоловік не викликав медиків. У результаті отриманих ушкоджень 53-річна жінка померла.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 5 ст. 152 (вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи з використанням іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи, що спричинили тяжкі наслідки) та ч. 3 ст. 135 (залишенні без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані) КК України. За скоєне йому загрожує від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Досудове розслідування проведено слідчими відділення поліції № 1 (м. Кролевець) Конотопського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 1137