Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За зберігання дитячої порнографії сумчанину загрожує до 6 років позбавлення волі

21.06.2022

Окружною прокуратурою міста Суми затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 28-річного жителя м. Суми, який зберігав на своєму ноутбуці дитячу порнографію.

За даними слідства, обвинувачений з мережі інтернет завантажив до свого ноутбука 50 файлів відео та фото, які згідно висновку судово-мистецтвознавчої експертизи є матеріалами порнографічного характеру, а саме належать до дитячої порнографії. При цьому на території України заборонено обіг та зберігання матеріалів з ознаками дитячої порнографії.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 301-1 (умисний доступ до дитячої порнографії та умисне придбання дитячої порнографії, без мети збуту чи розповсюдження) КК України. За скоєне йому загрожує арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування проведено слідчими Сумського районного кправління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 471