Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 8 років позбавлення волі загрожує сумчанину, який під час розбирання завалів зруйнованого авіабомбою будинку вкрав банківські картки загиблої жінки

28.06.2022

Окружною прокуратурою міста Суми затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 35-річного сумчанина, який під час розбирання завалів розбомбленого авіабомбою будинку викрав дві банківські картки.

Мова йде про подію, що сталась у м. Суми на вул. Роменська після того, як російські військові 7 березня 2022 року скинули декілька бомб на житловий квартал. Допомагаючи розбирати завали зруйнованого будинку, в якому загинуло 3 дорослих та 3 дітей, чоловік привласнив банківські картки, які належали загиблій жінці. Упродовж декількох днів він користувався ними, витративши на власні потреби 8 тис. 554 грн.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 КК (таємне викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 357 (викрадення офіційного документу) КК України.

За скоєне йому загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Досудове розслідування проведено слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 431