Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Підбурювання до надання 7 тис доларів США неправомірної вигоди – на Сумщині судитимуть заступника начальника відділення поліції

05.08.2022

Сумською обласною прокуратурою затверджено та 4 серпня 2022 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно на той час заступника начальника відділення поліції, який підбурював фігуранта кримінального провадження до надання неправомірної вигоди службовим особам (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15/ ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 15/ч. 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, поліцейський запевнив місцевого жителя, стосовно якого розслідувалось кримінальне провадження, що він зможе домовитись із правоохоронцями про зменшення відповідальності, однак за це їм необхідно передати 5 тисяч доларів США. Вже через декілька днів під час наступної зустрічі поліцейський повідомив, що така «послуга» буде коштувати вже 7 тисяч доларів США. При цьому поліцейський жодних дій щодо впливу на хід розслідування вищезазначеного кримінального провадження не вчиняв.

На даний час правоохоронець звільнений з органів поліції.

Досудове розслідування завершено слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві за супроводу оперативних співробітників ДБР, під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 681