Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині судитимуть блогера-мільйонника, який називає себе головним спікером війни та виправдовує збройну агресію РФ

07.09.2022

Сумською обласною прокуратурою затверджено та 7 вересня 2022 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно блогера-мільйонника, який поширює інформацію, що містить виправдовування збройної агресії російської федерації проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, 47-річний чоловік народився та тривалий час проживав у м. Суми, однак з 2014 року виїхав у російську федерацію та на даний час здійснює поширення інформації з території держави-агресора. У своїх дописах, які він оприлюднює в соціальних мережах та має мільйонну аудиторію в росії, блогер називає себе головним спікером війни та, за його словами, допомагає росіянам «мобилизоваться и держать информационный удар». Виправдовуючи поразки військових рф, блогер розповідає підписникам, що українські військовослужбовці «прикрывшись мирным населением, осуществляют военные переброски», а гуманітарна катастрофа в окупованих росією містах «вызванная в первую очередь действиями со стороны Киева. И пока российские войска не разгромят вооруженные силы Украины, к сожалению, так всё и будет».

Оскільки блогер відсутній в Україні, стосовно нього здійснюється спеціальне досудове розслідування у відповідності з вимогами КПК України. Більш того, за клопотанням слідчого, погодженого прокурором, на майно обвинуваченого, яке знаходиться на території Сумської області рішенням суду накладено арешт.

Досудове розслідування завершено слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 938